2014. szeptember 6., szombat

A 17. cukormentes nap indult!!!!

 Annyira boldog vagyok, érzem, hogy nagyon jó úton haladok. Tegnap voltam Hajninál átbeszélni az elmúlt 16 napot. Közel 4!!! kilót fogytam, így hamarosan elérhetem az első kitűzött célt, a -5 kg-t. :) Aztán következik az újabb -5. Nagyon sokat számít, hogy SEMMI cukor, soha de soha többet! Az 5 étkezés, a mértékletesség, a mozgás, a megfelelő arányok egy étkezésen belül.
 A közérzetem is sokkal jobb, a ruháim kezdenek kényelmesebbek lenni és alig várom, hogy felvegyem a rég nem hordott darabokat (még kb. -3 kiló és hordhatom is pl. a farmerem, egy szürke gatyóm...)
 Anyu névnapjára csináltam a kókuszgolyót, Gullón teljes kiőrlésű keksszel, steviás baracklekvárral, Imi meggyével, nyammm. Ebből. két szem (16 g ch) volt megengedett uzsira, a többit a párom ette meg, illetve hazaküldtem egy dobozzal a szüleimnek. Aznap futottam majdnem 8 km-t, sétáltunk két órát és koncerten voltunk hajnal kettőig, szóval belefért bőven a két golyó. :)
 Kaptam egy cuki bögrét munkatársamtól, annyire édes, most is abból iszogatom épp a teám.
 Ez a majorannás csirkemáj, tökfőzi elmondhatatlanul jól esett. Anyáé, majd a saját főztöm az igazi, hiába, csak ennyi idő a világon nincs, hogy minden napra tudjak magam főzni. Másnap leturmixoltam kis vajjal a maradék májat, hadd ne mondjam, mennyire volt isteni. Köze nincs a bolti májasokhoz, legszívesebben már csak ilyet fogyasztanék.
 Ez a virslis csoda ünnepi vacsi volt részemről Anyu névnapjára. Olívabogyós túrókrémmel töltöttem a sonkát, sajtot. Update hússaláta van még kis kupacokban, illetve főtt tojás, zöldség.
 Vasárnap volt túrógombi, teljes kiőrlésű zabpehellyel, ebédre. Meggyet is ettem mellé, nyammmi.
 Sütöttem mandulalisztből, most először! Isteni lett, csak nem tudtam megállni, hogy uzsira két szem, hanem majszoltam reggeli után, volt, hogy este is. És akkor ezt még tetéztem csüt. este (jól felhúztak a melóhelyen, irány az Updata pékség) egy olyan vacsorának nem nevezhető zabálással, hogy: Update somlói ÉS kakaóscsiga ÉS grízpuding. Oké, hogy 6-kor, meg utána mentünk futni, és másnap az eddigi legkevesebb volt a súlyom, na de kérem szépen mit is profitált ebből a szervezetem? Pffff. Úgyhogy Hajnival megállapítottuk, hogy "Ezt most hagyjam abba, vissza fogok esni, ne süssek..." És figyeljek a húsfogyasztásra, kevés volt a szelet hús, fehérjehiány is okozhatta az édesség iránti vágyat.
Ezt a diétás Rákóczi túróst még csüt. este sütöttem, vittem tegnap tíz óraira, igen ám, de már a reggeli után is kóstoltam, szóval Hajnival szépen újragondoltuk a hétvégét, amikor is palacsinta/túrógombóc volt tervben. Majd egy hét múlva vasárnap szabad! Ezért bevásároltunk tegnap este csupa luxust engedtem meg magamnak, ha már diéta, érezzem a kényeztetést: vettem teljes kiőrlésű Tortilla lapot, avokádót, egész ananászt, sárgadinnyét, banánt, salátamixet, Update pudingokat, háromféle gyümölcsteát, ricottát, holland kakaóport, gombát, csirkemellet, bizony ám. :)