2011. október 17., hétfő

Margit Néni

A legaranyosabb szomszéd néni a világon!!! Tipikusan olyan ember, hogy mindenét odaadná. Ha sikerül is néha meglepni valamivel, biztosan legalább a dupláját adja vissza. Elhalmoz minket virággal (meseszép a kertje), zöldséggel és gyümölccsel, és mindezt 70 év felett! Csak kár, hogy egyre kevesebbet vagyok otthon, és egyre ritkábban van alkalmunk beszélgetni.



Mióta szerelmes lettem a varrásba, gyakran jött csomagocskám szebbnél szebb anyagokkal és megtudtam, hogy amikor hiába csöngetett a postás, mert Öcsikém szunyált, nem egyszer Margit Néni vette át a csomagocskáim, majd szépen megőrizte vagy letette a küszöbre. Úgy gondoltam, hogy meg szeretném hálálni a kedvességét (nem könnyű, mondom:)), és elkezdtem gondolkodni, milyen ajándéknak örülhetne, ami kapcsolódna az anyagaimhoz és a varráshoz, ha egyszer ilyen csomagokat közvetített nekem. :)



Gondolom nem használna ilyen színes táskát, neszit, stb., amiket varrok többek között. És akkor beugrott, hogy habár még sosem varrtam, egy próbát megér: készítsünk neki edényfogót, azaz kesztyűt, valami szépet! Nem kislányosat, de vidámat! Az utcában a legtöbb Néni már elveszítette a férjét, Margit Néni viszont néha zsörtölődve, de vidáman él férjével, Lajos Bácsival. Így rendszeresen főz, süt! És imádja a virágait! Ez az anyag erre a célra kitűnően alkalmasnak tűnt! :) Ráadásul még nem is használtam, ezt is Imitől kaptam, amikor 5 évesek voltunk! :D


Alig várom, hogy átadhassam!!!