2014. április 6., vasárnap

22. A tegnapi találkozó

Tegnap az egyetemi testnevelés tanáromat látogattam meg, akihez 2012 februárjában jelentkeztem, a meghirdetett fogyikurzusra, ami gyakorlatilag konditermi óra volt étkezési tanácsadással egybekötve.
 Kicsivel több, mint egy éve diplomáztam, azóta egyszer futottam csak össze vele véletlenül, illetve levélváltások voltak közöttünk. Most ismét segítséget kértem Tőle, hadd küldjek Neki heti rendszerességgel étrendet véleményezésre, hisz ha van kontroll, akkor meg tudom állni az édességevést. Azt válaszolta, hogy egy személyes találkozó után tud választ adni a kérdésemre. Ezt a virágot vittem Neki, szuper délután volt!
 Mai reggelim a csodás csokorral, amit Ő állított össze a kertjükből, mielőtt eljöttem.
 Mentem 9-re spinningre, előre bedobozoltam a tíz óraimat: egy narancs pár szem mandulával.

Iminek csináltam uzsira epres-fahéjas tejturmixot, nekem már sok lett volna mára a tejtermékből.
 Ebédre azt terveztem, hogy sütök palacsintát teljes kiőrlésű lisztből, és megtöltöm túrókrémmel majd reszelek rá steviás belga csokit. Hajni receptjét alkalmaztam, de túl híg lett, szakadt a tészta, ki kellett dobnom az egészet. Viszont feltaláltam magam, kibontottam a Korpovit kekszet és 8 db-ból tornyot építettem. Egy kis eperrel is megbolondítottam.
 250 g-os túró felét kevertem el kis tejföllel és steviaporral a töltelékhez.
 Elkezdtem rétegezni, ráreszeltem a csokit.
 Tádámm, isteni finom volt. Nagy kedvencem még a kapros-túrós korpovit is, édesítővel, isteni!!! Főleg, ha még ropog is a keksz.
 A vacsim pedig tzatziki volt tojásos lecsóval.
A Tanárnő amúgy annyira jó tippeket adott! A ő tanácsára vettem retket. Illetve a káposztát ajánlotta még szintén magas rosttartalma miatt. Édességvágy csillapítására azt tanácsolta, hogy vágjak össze gyümölcsöt, öntsem le natúr joghurttal. Vagy pár kocka étcsoki max. 5 szem mandulával/mogyoróval/dióval. Na ezt tuti ki fogom próbálni! Most jöttünk meg Tescoból Imivel, és vettem epret, retket, étcsokit is. :) Ami azért is jó, mert nem vagyok oda érte, tehát könnyű mértéket tartanom belőle. :) Jövő heti étrendet már küldöm Neki, szóval nem igen lesz benne semmi bűnös nasi. Mondta is, mikor nézte a vitt, kinyomtatott elmúlt három heti étrendemet pl.: Milka choco cow "Az mi?" :) Annyira nagy forma, mondom de jó Neki, hogy nem tudja! Meg "Dörmi mackó, azt nem ismerem." :))