2014. február 24., hétfő

A tisztító gyümölcs

Annyifélét olvasni a gyümölcsevésről. Az egyik nézet szerint csakis magában fogyasszuk, folyadékot se igyunk rá. Nagyon megmaradt bennem az egyik könyvből, hogy "a gyümölcsök kitisztítják a szervezetet, a zöldségek felépítik azt." Mások szerint mindig kombináljuk fehérjével vagy zsírral (pl: sajttal, túróval, natúr joghurttal, olajos magvakkal), hogy elnyújtsuk a gyors felszívódásukat, ezáltal később éhezünk meg.


 Megfigyeltem  magamon, hogy számomra magában esik a legjobban vagy mogyoróval, mandulával. Az alma esetleg cukormentes müzliszelettel. A joghurtos-túrós változatokat annyira nem favorizálom. Kivéve a tavaly nyári nagy kedvenc: őszibarack, natúr joghurt, teljes kiőrlésű zabpehely, na ez valami álom!


Múlt hétvégén otthon voltam Dunaújvárosban, öcsim miatt beiratkoztam a könyvtárba és akkor már kihoztam pár könyvet én is. Többek között ezt a TÚRÓ-sat. Nagyon jópofa receptek találhatóak benne, legszívesebben a kelbimbósat próbálnám ki. Nagyon régen ettem kelbimbót, amit imádok! Mint ahogy (szinte) az összes zöldséget.


 Ma nem fotóztam kajákat, mert reggel késésben voltam. Reggeli: lenmaglisztes update zsemle, delma light vaj, tolle light sajt, fél kaliforniai paprika.

 Tíz óraira egy natúr joghurt elegendő volt, fél 11-kor. Kíváncsi voltam, meddig lát el energiával a nagy munka közepette, meglepetésemre először két óra múlva korgott a gyomrom, akkor meg mentünk is lassan ebédelni.
Ebédre az e-foodtól rendeltem, rántott csirkemellet mogyoró bundában, párolt zöldségekkel, amiben volt karfiol, brokkoli, répa, cukkini, padlizsán és borsó. Nagyon ízlett. 4 körül megettem egy Idared almát, majd még 6 előtt vacsira egy Update kakaós csigát és egy Update pizzaszeletet, mindkettő schwarz, lenmaglisztes változat. Nos, a pizzát most kóstoltam először, de nem ízlett igazán, túl sós és zsíros volt nekem.

Szépen beterveztem a hetet, szeretném tartani ügyesen-okosan.