2014. augusztus 24., vasárnap

Teljes kiőrlésű lángos és a cukor elhagyása egy életre, kezdetek :)

 Aug. 20-án Hajninál, az Update dietetikusánál jártam. Azért kerestem fel, hogy szakértői segítséget nyújtson tervem megvalósításához: egy életre szeretnék elbúcsúzni a cukrot és fehér lisztet tartalmazó ételektől, illetve tűztünk ki célt kilókban is természetesen. Egy héten keresztül napi szinten küldöm neki az aznapi étrendem, ő pedig szigorúan ellenőrzi.
 Már aznap este csirkemellet sütöttem le, curryvel, párolt kelbimbóval "tálaltam" és egy kis szelet pirított rozskenyeret ettem még hozzá. Barátokkal mentünk a tűzijátékra, előtte az ízek utcáján sétáltunk végig, mindenki lepényt evett, de én vittem magammal bedobozolva az említett vacsit. :)
 Másnap reggel sajtos kenyér volt sok-sok paprikával, tíz óraira és uzsira natúr joghurt elkeverve almával, fahéjjal, steviával. Vacsira ettem a főtt virslit, paprikát, pirított kenyeret, utána mentem spinningre, korgó gyomorral feküdtem le.
 Péntek reggeli: két főtt virsli, kis steviás ketchup, mustár, paprika, Update croisson.
 Tíz órai és uzsi ugyanaz volt. Az ebéd e-foodtól rendelt kelbimbó főzelék, rántott sajt, előző nap pedig rakott káposzta. Vacsim pénteken körözött, paprika. Szombat reggel volt időm szöszmötölni, így megfőztem 1 db tojást, összetörtem tejföllel, mustárra, 2 Update olívás-mákos ripsre tettem, mellé paradicsomot ettem, isteni finom volt.

Tíz óraira málnás túrókrémet csináltam steviával, fahéjjal. Utána mentem futni a Bikás parkba, majd meg haltam, semmi erő volt az izmaimban, kapkodtam a levegőt, de kínkeservesen lenyomtam 6 kört, majdnem 5 km-t.
 Ebédre főztem, ahogy Hajnival megbeszéltük: ragulevest karajjal, illetve teljes kiőrlésű lángost sütöttem. (Meg Iminek szilvás sütit, rá sem szabad néznem, az illata túl jó volt...)
 Az élesztőbe, tejbe nem tettem cukrot, így nem is futott föl, aggódtam kicsit, de a masszába keverve egy éjszaka alatt szépen megkelt a tészta. 8 részre osztottam a készült adagot és egy pirinyót megettem jó sok tejföllel, Tolle light trappistával, egy gerezd fokhagymával.

 Uzsira Update pudingot kevertem el málnával és őszibarackkal, illetve szórtam rá fahéjat. (elengedhetetlen:))

 Utána még jobban kívántam valami Update édességet, pl. kakaós csigát vagy somlóit, Gullon teljes kiőrlésű diabetikus kekszet, akármit, valamit, leginkább mindet! :) De uralkodtam a vágyaimon. Irtó nehéz, remélem, csak az eleje! Ma van a 4. cukormegvonós napom!!!! Na de visszatérve a tegnapra, vacsi: csirkemell, kefír, olívabogyó, pari, saláta, rips, sajt. Nyammmmi!
Ma reggel 6:30-kor keltem, reggelire Update zsemle, májkrém, sajt, paradicsom volt a menü, utána irány a spinning, utolsó Bélával, nem tart több órát a Camponában. :( Utána még vettem magot a papagájoknak...
 És megettem ezt a fini tíz órait: egy Golden alma, 10 g mandula.
 Ebédre a fogyiversenyes receptek közül választottam az egyik kedvencemet: lecsós, rizses rakott padlizsán, nyammmmm. Sajttal sütve.

 Uzsi következik, csokis Update puding lesz barackkal, vacsira pedig csirkemell, padlizsán, rips, pari, paprika, sajt.