2014. április 23., szerda

Nem tűntem el

Otthon egy percig sem unatkoztam. Szombaton segítettem a délutáni buli előkészületeiben. Felmostam, répát, krumplit és zöldséget pucoltam, illetve aprítottam. Anya már hajnalban megsütött jó nagy adag burgonyás pogácsát teljes kiőrlésű liszttel, Apunak, Öcsimnek és nekem készített a maradék tésztából 3 szívecskét. Pont fél 11 fele érkeztünk d.e., épp megéheztem, így beiktattam tíz óraira. Nyugtáztam is, hogy akkor d.u. már nem is eszem a pogikból. Láttam, hogy csinált gesztenyés hókiflit is, ó anyám, oké, majd csak egy db-ot eszem. :)

 D.u. megjöttek a vendégek, a vacsi teljesen diétába illeszthető volt, bográcsos csirkés, virslis tejfölös egytálétel. Természetesen én kenyér nélkül ettem, keveset és még 6 órakor. Utána belefért egy db gesztenyés hókifli. Isteni volt. Este 9 fele ment el a vendégsereg, Imi maradt 23:00-ig, akkorra kezdtem megéhezni valamelyest.
 Másnap reggel csodásan korgó gyomorral ébredtem, várt a főtt sonka, főtt tojás, friss reszelt torma, magos kenyér reggeli. Isteni volt, nagyon jól esett ennyire üres bendővel. Fél 9-re jött Évi barátnőm és a vőlegénye, most láttam először élőben a csodaszép eljegyzési gyűrűjét. :) Szép idő volt, kiültünk a kertbe. Hoztak sütit, úgyhogy tíz óraira ettem egy kicsit. 3 csokis lap között volt vmi vajas krém. Simán megálltam az egy db-ot, nem vagyok oda a vajas krémekért, a túrós-joghurtos mennyivel jobb, főleg gyümölccsel kombinálva, vagy lekvárral.
 Ebédre az előző napról maradt bográcsos kajából ettünk. Délután fél 3 fele mentek el Éviék, fejembe vettem, hogy az aznapi mozgásom bizony a futás lesz, mert el kell kezdeni a felkészülést. Anya tök cuki volt, elkísért a közelben lévő iskola kinti focipályájára, ahol körben van 400 m-es futópálya. (meg vannak még teniszpályák is) Mentem 12 kört, jólesően elfáradtam. Másnap éreztem azért rendesen az izmaimat, el vagyok szokva teljesen a futástól, hiába a spinning. Uzsira almáztam kis dióval, vacsira főtt sonkát, főtt tojást ettem paprikával és retekkel. Persze Apuék 9-kor nekiálltak Öcsimmel csokizni, kekszezni, de erős voltam. :)
Hétfő reggel megint sonka, tojás, tíz óraira kakaós győri keksz+alma. Kiültem kicsit napozni, aztán ünnepi kaját dobtunk: sült kacsacombot, sült zellert és sült krumplit. Apu névnapját és az enyémet ünnepeltük családilag. (apum Tibor, 14-én volt neki, nekem meg 27-én lesz, megközöltük:)) Szódásszifont sikerült Neki levadásznom nagy nehezen jófogáson. Ha nem működőképes, akkor a pincébe dísznek sem utolsó.
 Uzsi csokitojás volt, majd utaztunk vissza. Este még sütöttem piskótát, annyira kívántuk az édeset, Imiéknél nem is volt süti.
 Tegnap mentem spinningre és utána még be kellett vásárolnunk, este 22:00 után értünk haza+még hajat mostam, ma alig bírtam felkelni. :( Igaz, csak négy napos a hét, de tökre vártam a hétvégét, erre most úgy néz ki, mindkét nap koránkelés lesz, elvállaltam egy kis plusz munkát, mert jól jön a pénz.
 Ma reggel: szilvalekváros gombóc. :)
Tíz órai: alma, joghurt, fahéj, dió. Ebédre e-foodtól rendeltem zöldbabfőzeléket fasírozottal. Uzsira egy tiramisus piskóta volt, vacsira rántott husi, tonhal + fejessaláta, káposzta, répa. Ma még szobabiciklizem, mert a szombati mozgást ki kell váltanom előre. Tök hulla vagyok, szerintem többet érne, ha kialudnám magam, időben lefeküdnék, de akkor meg lelkiismeretfurdalásom lenne, hogy nem lesz meg a heti 4 mozgás.