2014. május 24., szombat

Egy kis okfejtés :)

Tegnap is olyan depis hangulatom volt, Imi hazament, este egyedül voltam....de mára jobb a kedvem, mert kialudtam magam és a cuki madarakkal kezdtem a reggelt. Olyan aranyosak, lehet velük játszani. Rálépnek az ujjamra, ha közelítem velük a vállam, akkor maguktól odaszökkennek, majd felmásznak a fejemre, ha olyan kedvük van....kitakarítottam a kalitkát, kaptak friss vizet, töltöttem magot az etetőbe. Bukóra nyitottam az ablakot, redőnyt félig leengedve, nehogy kirepüljenek, hisz szabadon vannak engedve, és élveztem a késő tavaszi langyos levegőt. Közben kiolvasztottam az Update zsemlét, melegítettem az Update kakaót, megmostam a fejes salátát, amit Imi hozott a kertjükből. :) Majorannás májkrémmel kentem meg a zsömit és paprikát is ettem mellé.

 Reggeli után kicsit takarítottam, körmöt pingáltam, (lásd lentebbi fotó) majd elmentem a Kelenföld Városközpontnál lévő piacra. Nyüzsögtek az emberek, gyerek nap alkalmából tele volt a Bikás Park. Aprónép ugrált az ugrálóvárban, vattacukor illata lengte be a levegőt. Átbumliztam az elején, ahol tele van a föld ócskaságokkal, kisebbségi árusokkal, pártokat népszerűsítő standokkal, majd ahogy egy igazi piacozóhoz illik, minden zöldséglelőhelyet szemrevételeztem, megjegyeztem, hol a legszebb az áru és jól bevásároltam gombából, majd egy másik helyen új krumpliból, a harmadik árusnál pedig begyűjtöttem a répát, karalábét. Fejben már össze is állt, mi készül majd belőlük: sütőben sült fűszeres zöldségköret, a gombát pedig paradicsomszósszal fogom készíteni és egy kis fokhagymával. Anya tett el Öcsimmel paradicsomot, felbontok majd egy üveggel.

Imi Anyukája volt olyan cuki, hogy egy egész tál epret is küldött, ami a kertjükben termett. Nem is volt kérdés, mi legyen ebédre: Norbi lisztből palacsinta, Update vanília puding és EPER. :)
 Okfejtés: vannak azok a lányok, akik óriási hassal simán felveszik a feszülős fehér trikót meg a sonkákat mutogató kis szoknyát és vannak azok, akik szerintem nagyon ügyesen öltözködnek, kiemelve az előnyös külső tulajdonságaikat. Hiába az 5-10-15 kiló felesleg, csinosak és látszik, hogy jól érzik magukat a bőrükben. Én egyikhez sem tartozom. Akkor tudok kifelé is csinosnak tűnni, ha elégedett vagyok magammal, ehhez 10 kg-ot kellene leadni. Mégis a négy fal között jól esett álmodozni róla, hogy szép leszek (talán megint csak nyár végére, mint tavaly, akkor is úgy bántam, hogy nem előbb kezdtem el), csinos ruhákat fogok felvenni a romantikus kiegészítőkkel, amiket én készítettem, mint ez a nyaklánc is....