2014. április 14., hétfő

14. Milyen a jó mangó?

Tegnap a Tescoban vásárolgatva megakadt a szemem a mangón. Annyira nagy kedvet éreztem hozzá, hogy egy kis újdonságot vessek be az egészséges étrendbe, nagyon kíváncsi lettem, így a 300 Ft-os darabára ellenére betettem egyet a kosaramba. És izgatottam vártam a ma reggelt, amikor megpucoltam, felvágtam, de még jobban a tíz órait, hogy meg is kóstoljam. Ti ettetek már?

 Reggelim: Update zsemle, párizsi, Tolle light sajt két szelet, egy retek, egy kisebb paprika, Delma light vaj.

 A mangó felét 80 g túróval kevertem el és alig vártam a munkahelyen a tíz órait. :)
 Gyönyörű sárga színe van a húsának, erős, aromás-fűszeres illata, keménykés állaga inkább gyömbérre, vagy valamiféle zöldségre emlékeztetett. Nem voltam sok bizalommal iránta, gondoltam, lehet, hogy csalódni fogok vagy bánni, hogy édesítőt nem tettem hozzá.
 De nem így lett! Ananászra emlékeztető, édes íze volt, ami tökéletesen harmonizált a félzsíros túróval. Holnap is ezt viszem. :))
Ebédem e-foodos grill pulykahús volt fetasajtos salátával, amiben volt paradicsom, ubi, fejessali, piros és sárga kaliforniai paprika.
Uzsi: korpovit keksz, trudi

Vacsira pedig 100 g sajt kicsit megsütve serpenyőben olaj nélkül, illetve vitaminsaláta, amibe reszeltem egy céklát, egy répát és 4 retket. Összenyomtam rá két gerezd fokhagymát, tettem bele kis sót, két kis joghurtot és összekevertem. Ebből kb. 3 adag lett, holnap is ezt eszem majd spinning előtt.