2014. május 22., csütörtök

Kimerültem, túlhajszoltan...

 Tegnap este moziban voltunk pár kolléganőmmel és egy kollégánkkal a Corvinban, a Csajok bosszúját néztük meg, így majdnem este 10-re értem haza. Nagyon vicces volt, jót szórakoztunk. :)
 Imi úgy volt, hogy nem jön vissza Pestre és egyedül alszom, de meglepett. :) És még rácalmási epret is hozott, ma vittem túróval tíz óraira. Viszont most tényleg egyedül leszek....és olyan rossz a kedvem.
 Ebédet ma is fenn ettünk a tetőteraszon, közben süttettük az arcunk, kezünk. Ma 6-ig túlóráztam, de így is maradt egy csomó munkám....ráadásul a nagy kapkodásban egyfolytában hibázok, le is csesztek ma, kiborultam, leültünk beszélni a felettesemmel, folytak a könnyeim.....hogyan lehet megkeményedni, nem kiborulni, ha nagy a nyomás, sok a stressz? Közben meg ma ment Anyu altatóorvoshoz....jövő héten műtik, emiatt is ideges vagyok...megettem egy egész Fortes starlight pizzát....két óriás csokis kekszet....:(

Hadd idézzek az egyik könyvből, amit most újra olvasok:

"A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érzékszervekre ható ingerek, stresszhelyzetek és az erőteljes emlékek egyformán szerepet játszanak a kontrollvesztéses evésben."

"Szabályokat kell felállítanunk annak érdekében, hogy az akarat átálljon a tényleges cselekvésre, egy más viselkedésre, ráadásul ezeket addig kell gyakorolnunk, amíg programozott viselkedéssé nem válnak."

"Minden egyes alkalommal, amikor engedünk a cukor-zsír-só iránti vágyunknak, és megkapjuk az ezzel járó jutalmat, egyre nehezebb lesz az, hogy legközelebb másképp viselkedjünk. A hatékony kezelés a kezdeténél töri meg az inger-késztetés-jutalom-szokás ördögi körét."

"A visszaesésre számítani kell, a kondicionált hiperevésből a legtöbben sosem gyógyulnak ki teljesen......Végül elkezdhetünk teljesen másképp gondolkozni az ételről: felismerjük, hogy arra való, hogy tápláljon minket, megóvjon az éhezéstől, és nem arra, hogy uralkodjon az életünk felett."

"Ennek egyebek között az a titka, hogy megtaláljuk azokat az ételeket, amelyeket képesek vagyunk kontrolláltan fogyasztani, s ezek legalább annyira megerősítő hatásúak, mint azok, amelyekből korábban túl sokat ettünk."

"Előre meghatározzuk, mit teszünk a tányérunkra....a dolog lényege, hogy megszüntetjük a mentális huzakodást. Amikor elkezdjük, semmi szín alatt sem térhetünk el tőle."